Kush është Q.S.A. dhe cka paraqet ajo?

QSA është organizatë autoktone, e cila burimin e saj e ka nga vetë populli shqiptar, me qëllim për t’i shërbyer vetë popullit. Veprimtaria e saj bazohet në filozofinë: nga populli në popull. Shumë të rinj intelektualë nga trojet shqiptare janë bashkuar për të ndërtuar një organizatë „ndryshe“ nga të tjerat, në të analizuarit, qasjes dhe filozofisë.

QSA është organizatë e pavarur dhe apolitike. Baza e filozofisë së të vetë-kuptuarit është që në qendër të vëmendjes të jetë NJERIU i cili, në trojet ku jetojmë është duke vuajtur për gjërat më elementare për jetë, të cilat paraqesin të drejtat dhe nevojat kryesore të një qenie humane: ushqimi, strehimi dhe edukimi. Për këtë arsyje asnjë përfitues, aktivist, anëtar i rrjetit, anëtar i kryesisë së Qendrave, donator, bashkëpunëtor etj., nuk lejohet të përjashtohet për shkak të prejardhjes, kulturës, moshës, gjinisë, racës, pikëpamjeve politike dhe religjioze, apo edhe aftësive të tij të kufizuara.

Anëtarët e QSA bashkohen pikërisht në këto qëllime, që të solidarizohen me njerëz, të cilët për shumicën e popullatës në trojet shqiptare, janë të padukshëm. QSA i ka vërë vehtes synim që të jetë avokatja e kësaj shtrese të shoqërisë dhe gjithashtu të jetë zëdhënësja dhe promovuesja e gjendjes së tyre, me qëllim të sensibilizimit të shoqërisë së gjerë shqiptare, për gjendjen e vëllezërve dhe motrave të tyre, pra bashkombasve të tyre. Për këtë gjë, QSA është organizatë e hapur, në të cilën bashkohen anëtarë dhe grupe njerëzish nga të gjitha trojet shqiptare, si Shqipëri, Kosovë, Maqedoni dhe Luginë të Preshevës. Me punën e saj serioze dhe profesionale, QSA në qendrat e saj në diasporë ka arritur të sigurojë anëtarë dhe partnerë joshqiptarë, si gjermanë, zvicerian, turq etj.

Të gjitha qendrat që veprojnë në kuadër të QSA janë të regjistruara në shtetet ku veprojnë, funksionojnë në mënyrë të pavarur dhe posedojnë Kuvendet, kryesitë, anëtarësitë dhe statutet sipas akteve ligjore të shteteve ku ato veprojnë.

This post is also available in: English German Turkish

Leave a Reply

Your email address will not be published.