Kumanovë 24-25 mars 2018

Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit me seli në Kumanovë dje dhe sot bëri shpërndarjen e rregullt për muajt shkurt-mars të vitit 2018 të projektit “Bukë dhe shpresë”.

Ky projekt ka për qëllim që të ndihmojë familjet e varfra nga Komuna e Kumanovës, Likovës dhe më gjërë si dhe ndahet në gjashtë shpërndarje brenda një viti.

Ekipi i QSA-së bënë intervistimin si dhe përzgjedhjen e familjeve duke i marr parasysh kriteret të cilat duhet që t`i plotësojnë ato.

Familjet përfituese të projektit “Bukë dhe shpresë” për muajin Shkurt- Mars 2018 janë:

1. Qani Asani, familje gjashtë anëtarëshe, Kumanovë
2. Turkesh Destani, familje shtatë anëtarëshe, Kumanovë
3. Fatmir Sulejmani, familje pesë anëtarëshe, Kumanovë
4. Daut Selimi , familje katër anëtarëshe, Kumanovë
5. Zejnure Arifi,familje gjashtë anëtarshe,Kumanovë
6. Adil Aliti, familje gjashtë anëtarëshe, Kumanovë
7. Naim Sulejmani,familje pesë anëtarëshe,fsh.Llopat
8. Fadil Aliti,familje nëntë anëtarëshe, fsh.Llopat
9. Osman Ademi, familje dy anëtarëshe, fsh. Rramali
10. Xhemile Abazi, familje gajshtë anëtarëshe, Fsh.Rramanli
11. Selvete Rasimi, familje Pesë anëtarëshe ,Opajë
12. Bejadin Nuhiju,familje pesë anëtarëshe, fsh.Orizare
13. Bajram Murtezi, familje pesë anëtarshe,fsh.Mateq
14. Arsim Maliqi,familje pesë anëtarëshe, fsh.Mateq
15. Afit Iseni, familje pesë anëtarëshe, fsh. Nikushtak
16. Hamdush Osmani ,familja pesë anëtarëshe , fsh.Ropalcë
17. Qemajl Rexhepi, familje tre anëtarëshe, fsh.Ropalcë
18. Adush Osmani, familje katër anëtarëshe, fsh.Ropalcë
19. Kosovare Alili, familje pesë anëtarëshe, fsh.Vaksincë
20. Abdulla Osmani, familje kater anëtarësh, fsh.Llojan
21. Idriz Ajdinovski, familje tetë anëtarëshe, fsh. Llojan
22. Hevzi Ademi,familje katër anëtarshe , fsh.Nikushtak
23. Rexhep Salihu,familje tetë anëtarshe,Kumanovë
24. Islam Misini, familje katër anëtarëshe, fsh.Nikushtak
25. Medina Ilazi, familje tre anëtarshe, Kumananovë
26. Emine Saqipi, familje tre anëtarshe, fsh. Vaksincë
27. Amet Ramizi, familje katër anëtarshe, fsh. Llojan
28. Ibrahim Rushiti, familje pesë anëtarshe, fsh. Hotël
29. Telfije Maliqi, familje pesë anëtarshe, fsh.Mateç

Këto familje kanë përfituar këto produkte në total:

1. Miell – 70 thasë
2. Zejtin- 153 litra
3. Sheqer 900 gram – 125 pako
4. Makarona – 150 pako
5. Krip – 29kg
6. Sapuna, -102 copa
7. Oriz – 51kg
8. Shampon – 29 litra
9. Detergjent ka 3 kg – 29 pako
10. Pasul – 51 kg

Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit Maqedoni me seli në Kumanovë shfrytëzon rastin që t`i falënderohet të gjithë donatorëve të këtij projekti si dhe aktivistëve të saj që dhanë kontributet e tyre që këto familje të kanë një burim ekzistence.