Shpërndarja “Bukë dhe Shpresë” Qershor 2012

Qer 28, 2012 No Comments

Qendra e solidaritetit dhe avancimit në kuadër të projektit “Bukë dhe shpresë” më datë 27 qershor bëri shpërndarjen e pakos së rregullt, gjegjësisht raundin e katërt për vitin 2012, për familjet në nevojë, tashmë të përfshira në kuadër të projektit. Gjithsejtë përfituan 24 familje nga vendbanimet e komunave të Preshevës dhe Bujanocit. Pakot ushqimore përmbanin artikujt […]

Read more

Kurs për pregaditjen e Provimit Pranues në Matematikë

Qer 14, 2012 No Comments

L A J M Ë R I M Lajmërohen maturantët nga komuna e Preshevës se Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit (QSA) përmes projektit “Avanco dijen” gjatë muajit korrik 2012,  organizon kurs në lëndën e Matematikës, që ka të bëjë me aftësimin e maturantëve për dhënien e provimit pranues në fakultete të ndryshëm. Kursi do të mbahet […]

Read more

U themelua “QSA”-Kumanovë

Qer 11, 2012 No Comments

Me datë 10 qershor 2012, në lokalet e QSA-Kumanovë, u bë themelimi i shoqatës humanitare Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit( QSA). Kjo shoqatë është produkt i shoqatave simotra, QSA-Belgjikë, QSA-Zvicër, QSA-Gjermani, QSA-Preshevë, dhe tashmë së fundmi edhe në Kumanovë. Qëllimi i saj është afrimi i ndihmave të llojllojshme për rastet sociale në Komunën e Kumanovës […]

Read more

Turqia ndanë bursa studimi për nxënës të shkollës së mesme

Maj 31, 2012 No Comments

L A J M Ë R I M  Lajmërohen të gjithë të interesuarit që shteti i Turqisë ndan bursa studimi për nxënës të shkollës së mesme – medresesë. Këto bursa u dedikohen nxënësve nga i gjithë Ballkani, por në këtë konkurs mund të marrin pjesë edhe nxënësit e Luginës së Preshevës. Për kandidatët e pranuar, […]

Read more

Familja Shabani nga Presheva iu gëzua shtëpisë së re

Maj 28, 2012 1 Comment

Në praninë e përfaqësuesve të Qendrës Islame nga Lozana e Zvicrës, përfaqësuesve të kompanive lokale, personaliteteve publike dhe mediave lokale, Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit nga Presheva, sot zyrtarisht ia dorëzoi shtëpinë dyshe familjes Shabani nga Presheva. Kjo familje deri më tani ka jetuar në kushte të vështira të banimit, ndërsa me iniciativën e QSA-së […]

Read more

Shpërndarja “Bukë dhe Shpresë” Prill 2012

Pri 28, 2012 No Comments

Qendra e solidaritetit dhe avancimit në kuadër të projektit “Bukë dhe shpresë” më datë 28 prill bëri shpërndarjen e pakos së rregullt, gjegjësisht raundin e tretë për vitin 2012, për familjet në nevojë, tashmë të përfshira në kuadër të projektit. Gjithsejtë përfituan 24 familje nga vendbanimet e komunave të Preshevës dhe Bujanocit. Pakot ushqimore përmbanin artikujt […]

Read more