Archive for Blogu

QSA organizon turnir humanitar për Kumanovën

Qer 01, 2015 No Comments
Read more

NJOFTIM PËR OPINION

Qer 01, 2015 No Comments

Asamblea e Qendrës së Solidaritetit dhe Avancimit në mbledhjen e saj të jashtëzakonshme, të mbajtur më datë 29 maj 2015, lidhur me situatën e krijuar në nxitjen e reaksionit ndaj opinionit të gjerë, përmes një artikulli të publikuar në mediat e shkruara dhe elektronike, nga ana e një anëtari të Qendrës sonë në Maqedoni – […]

Read more

Konferenca e V-të e Solidaritetit

Maj 26, 2015 No Comments

Bruxelles, 23-24 maj 2015 Korpusi i Qendrës së Solidaritetit dhe Avancimit (QSA) mbajti Konferencën vjetore tradicionale. Kësaj radhe Konferenca u mbajt në Bruksel të Belgjikës, për të pestën herë me radhë. Në Konferencë morrën pjesë përfaqësuesit e kryesive të gjashtë Qendrave të QSA-së (Serbi / Preshevë, Maqedoni / Kumanovë, Zvicër, Gjermani, Belgjikë e Austri). Qëllimi […]

Read more

QSA zyrtarisht i dorëzoi Mirënjohjen Kryesisë së Qendrës kulturore të boshnjakëve të Austrisë

Maj 07, 2015 No Comments

Wells, 7 maj 2015 Kryesia e QSA Austri në përbërje Kabil Elezi – arkëtar dhe Nexhat Ibrahimi – administrator, zyrtarisht ia dorëzuan mirënjohjen kryesisë së Qendrës kulturore të boshnjakëve të Austrisë (“Bosnische Östereische Kulturen Zentrum”) me seli në Wells të Austrisë, në shenjë falënderimi për donacionin e dhuruar në mjete financiare në shumë prej 400€ […]

Read more

QSA realizoi takim pune me bashkatdhetarët në Sankt Pöltenit

Pri 13, 2015 No Comments

Wells, 11 prill 2015 Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit në Wells të Austrisë, këtë fundjavë mbajti takim pune me bashkatdhetarët tanë që jetojnë dhe veprojnë në Sankt Pölten të Krahinës së Austrisë së Ulët. Takimi kishte karakter të njohjes së ndërsjelltë mes Kryesisë së QSA-së në Austri dhe xhematit të xhamisë Abdyl Frashëri dhe vendosjes […]

Read more

QSA bëri nënshkrimin e marrëveshjeve të bashkëpunimit me afaristët në diasporë

Mar 04, 2015 No Comments

Wells, 1 mars 2015 Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit me seli në Wels të Austrisë në takimin e organizuar me përfaqësuesit e kompanive, të cilat udhëhiqen nga bashkatdhetarët tanë që punojnë dhe veprojnë në Wels të Austrisë, të dielën në mënyrë solemne u nënshkruan marrëveshje të bashkëpunimit. Në këtë takim me bashkatdhetarë, fillimisht u bë […]

Read more