Archive for Projekte Aktuale

Shporta Fitër Bajramit – 2012

Gus 18, 2012 No Comments

Me rastin e festës së Fitër Bajramit, Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit (QSA) me seli në Preshevë, në kuadër të projektit “Shporta e Bajramit”, këtyre ditëve bëri shpërndarjen e mbi 315 pakove festive për familjet me gjendje ekonomike të rënduar në vendbanimet e komunave Preshevë dhe Bujanoc. Pakoja festive përmbante artikuj ushqimorë, të nevojshëm për […]

Read more

Iftari i Solidaritetit 2012 [Video]

Gus 17, 2012 No Comments

Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit me seli në Preshevë, të mërkurën më 19 gusht shtroi iftarin e solidaritetit për nderë të muajit të shenjtë të Ramazanit. Në iftar morrën pjesë aktivistë të QSA-së, përfaqësues të pushteteve lokale të komunave Preshevë dhe Bujanoc, hoxhallarë, bashkëpunëtorë, donatorë, përfaqësues të bizneseve lokale, studentë, gazetarë si dhe mysafirë nga […]

Read more

QSA po realizon projektin “Shporta e Ramazanit”

Kor 31, 2012 1 Comment

QSA gjatë muajit të Shenjtë të Ramazanit po realizon projektin “Shporta e Ramazanit”. Ky projekt po mbështetet nga disa bashkatdhetarë që jetojnë dhe punojnë në Zvicër dhe konsiston në sigurimin e disa artikujve bazë ushqimor dhe higjenik-sanitar për familjet skamnore në Luginë të Preshevës. Përfitues të këtij projekti deri më tani kanë qenë 23 familje […]

Read more

Fillon Kurs i Matematikës për maturantët nga Lugina

Qer 29, 2012 1 Comment

Në kuadër të projektit “Avanco dijen” këtyre ditëve filloi të mbahet kursi nga lënda e matematikës, i cili ka të bëjë me aftësimin e maturantëve për dhënien e provimit pranues në fakultete të ndryshëm. Kursi po mbahet në kabinetin e aftësimit profesional në ambientet e QSA-së. Kursi është pa pagesë, zgjatë një muaj dhe mbahet 3 herë në […]

Read more

Shpërndarja “Bukë dhe Shpresë” Qershor 2012

Qer 28, 2012 No Comments

Qendra e solidaritetit dhe avancimit në kuadër të projektit “Bukë dhe shpresë” më datë 27 qershor bëri shpërndarjen e pakos së rregullt, gjegjësisht raundin e katërt për vitin 2012, për familjet në nevojë, tashmë të përfshira në kuadër të projektit. Gjithsejtë përfituan 24 familje nga vendbanimet e komunave të Preshevës dhe Bujanocit. Pakot ushqimore përmbanin artikujt […]

Read more

Kurs për pregaditjen e Provimit Pranues në Matematikë

Qer 14, 2012 No Comments

L A J M Ë R I M Lajmërohen maturantët nga komuna e Preshevës se Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit (QSA) përmes projektit “Avanco dijen” gjatë muajit korrik 2012,  organizon kurs në lëndën e Matematikës, që ka të bëjë me aftësimin e maturantëve për dhënien e provimit pranues në fakultete të ndryshëm. Kursi do të mbahet […]

Read more