Archive for Projekte Aktuale

Shpërndarja “Bukë dhe Shpresë” Qershor 2012

Qer 28, 2012 No Comments

Qendra e solidaritetit dhe avancimit në kuadër të projektit “Bukë dhe shpresë” më datë 27 qershor bëri shpërndarjen e pakos së rregullt, gjegjësisht raundin e katërt për vitin 2012, për familjet në nevojë, tashmë të përfshira në kuadër të projektit. Gjithsejtë përfituan 24 familje nga vendbanimet e komunave të Preshevës dhe Bujanocit. Pakot ushqimore përmbanin artikujt […]

Read more

Kurs për pregaditjen e Provimit Pranues në Matematikë

Qer 14, 2012 No Comments

L A J M Ë R I M Lajmërohen maturantët nga komuna e Preshevës se Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit (QSA) përmes projektit “Avanco dijen” gjatë muajit korrik 2012,  organizon kurs në lëndën e Matematikës, që ka të bëjë me aftësimin e maturantëve për dhënien e provimit pranues në fakultete të ndryshëm. Kursi do të mbahet […]

Read more

Familja Shabani nga Presheva iu gëzua shtëpisë së re

Maj 28, 2012 1 Comment

Në praninë e përfaqësuesve të Qendrës Islame nga Lozana e Zvicrës, përfaqësuesve të kompanive lokale, personaliteteve publike dhe mediave lokale, Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit nga Presheva, sot zyrtarisht ia dorëzoi shtëpinë dyshe familjes Shabani nga Presheva. Kjo familje deri më tani ka jetuar në kushte të vështira të banimit, ndërsa me iniciativën e QSA-së […]

Read more

Shpërndarja “Bukë dhe Shpresë” Prill 2012

Pri 28, 2012 No Comments

Qendra e solidaritetit dhe avancimit në kuadër të projektit “Bukë dhe shpresë” më datë 28 prill bëri shpërndarjen e pakos së rregullt, gjegjësisht raundin e tretë për vitin 2012, për familjet në nevojë, tashmë të përfshira në kuadër të projektit. Gjithsejtë përfituan 24 familje nga vendbanimet e komunave të Preshevës dhe Bujanocit. Pakot ushqimore përmbanin artikujt […]

Read more

Rruga për në shkollë 2010/2011

Mar 22, 2012 No Comments

Sot më 05.02.2011 përfundoi projekti “Rruga për në shkollë”, njëherish edhe u shpallën fituesit e këtij konkursi. Ky projekt është realizuar nga O.J.Q.”Qendra e Solidaritetit Humanitar”, ka pasur për qëllim solidarizimini me familjet e varfura të cilat ndoshta për arsye ekonomike do të detyrohen tua ndërpresin shkollimin femijëve të tyre. Konkursi ka qenë i hapur […]

Read more

Rruga për në shkollë 2011/2012

Mar 22, 2012 No Comments

Më datë 17.01.2012 departamenti i solidaritetit ndau pesë mujore të udhëtimit për nxënësit e shkollës se mesme nga komuna e Preshevës. Me këtë iu është lehtësuar vajtja në shkollë  këtyre nxënësve: Shpresa Junuzi, Bukuroc Zuale Rexhepi, Miratoc Faton Sahiti, Miratoc Nerimane Jakupi, Miratoc Filloreta Ida, Leran Ky projekt është i njetë me vitin e kaluar, […]

Read more