Author Archive

Shporta Fitër Bajramit – 2011

Mar 22, 2012 No Comments

SHPORTA E FITËR BAJRAMIT Me rastin e festës së Fitër Bajramit, Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit (QSA) me seli në Preshevë, në kuadër të projektit “Shporta e Bajramit”, këtyre ditëve bëri shpërndarjen e mbi 230 pakove festive për familjet me gjendje ekonomike të rënduar në vendbanimet e komunave Preshevë dhe Bujanoc. Pakoja festive përmbante artikuj […]

Read more

Shporta Kurban Bajramit – 2011

Mar 22, 2012 No Comments

Qendra e Solidaritetit dhe Avancimit (QSA) me rastin e festës së Kurban Bajramit realizoi projektin tradicional “Shporta e Kurban Bajramit”. Nga 175 kurbanet e therur (25 lopë) përfituan 775 familje nga vendbanimet e komunave të Preshevës dhe Bujanocit me kushte të rënda socio-ekonomike, siç janë familjet e jetimëve, skamnorët, invalidët dhe familjet e dëshmorëve. Numri enorm […]

Read more

Rruga për në shkollë 2010/2011

Mar 22, 2012 No Comments

Sot më 05.02.2011 përfundoi projekti “Rruga për në shkollë”, njëherish edhe u shpallën fituesit e këtij konkursi. Ky projekt është realizuar nga O.J.Q.”Qendra e Solidaritetit Humanitar”, ka pasur për qëllim solidarizimini me familjet e varfura të cilat ndoshta për arsye ekonomike do të detyrohen tua ndërpresin shkollimin femijëve të tyre. Konkursi ka qenë i hapur […]

Read more

Rruga për në shkollë 2011/2012

Mar 22, 2012 No Comments

Më datë 17.01.2012 departamenti i solidaritetit ndau pesë mujore të udhëtimit për nxënësit e shkollës se mesme nga komuna e Preshevës. Me këtë iu është lehtësuar vajtja në shkollë  këtyre nxënësve: Shpresa Junuzi, Bukuroc Zuale Rexhepi, Miratoc Faton Sahiti, Miratoc Nerimane Jakupi, Miratoc Filloreta Ida, Leran Ky projekt është i njetë me vitin e kaluar, […]

Read more

Rreze drite

Mar 22, 2012 No Comments

Në kuadër të projektit “Rreze drite”, Qendra e Solidaritetit Humanitar këto ditë bëri shpërndarjen e karrocave për të hendikepuarit, personave me nevoja të veçanta nga vendbanimet e komunave të Preshevës dhe Bujanocit. Përmes projektit përfituan 17 persona të grup-moshave të ndryshme të prekur nga sëmundje të ndryshme. Qëllimi i projektit është nxjerrja e këtyre personave në publik, […]

Read more

Racioni im

Mar 22, 2012 No Comments

Gjendja e vështirë ekonomike dhe sociale në komunën e Preshevës ka përfshirë të gjitha sferat e jetës, pa lënë anash edhe atë të arsimit. Si në aspektin e sigurimit të teksteve dhe materialeve tjera shkollore, edhe në aspektin e sigurimit të racionit të ushqimit, haset në vështirësi të shumta. Brenda orarit të mësimit, nxënësit marrin […]

Read more